KIREUGI  – KAMP & KAMPTRÆNING

Kamp og kamptræning hedder i Taekwondo Kireugi.

Kireugi, er den del af Taekwondo hvor man kæmper mod en modstander. I Hillerød Taekwondo klub træner vi Kireugi på 3 måder:

Han Bon Kireugi, der betyder ”et skridts kamp”, hvor man træner sammensat teknik mod et enkelt angreb

Et eksempel på Han Bon Kireugi, på meget højt niveau, kan ses her til højre.


Træner du lang tid nok, og hårdt nok, kan du måske blive lige så dygtig J

Set Bon Kireugi, der betyder ”tre skridts kamp”, hvor man træner sammensat teknik mod et angreb der opdelt i 3 bevægelser

Den sidste del af Kireugi vi træner er sportsdelen af kamp, som du måske har set til OL. Her bliver der sparket meget, hurtigt og højt. Grundlæggende egenskaber som smidighed, hurtighed og god kondi er meget vigtig i sportsdelen.

Her ses et af klubbens medlemmer til stævne

Denne del af Kireugi skal give det enkelte medlem mulighed for at deltage i stævner, så vedkommende kan prøve at stå overfor en ligeværdig modstander under kontrollerede forhold. Erfaringen fra træningen og stævnedeltagelsen skal give medlemmerne en større kampgejst og vindermentalitet, som de både vil kunne overføre til en selvforsvarssituation og deres dagligdag.

Alle 3 former for Kireugi kan være integreret i den almindelige teknik undervisning. Sportsdelen trænes dog for det meste som selvstændige træninger, da det kan være tidskrævende at beskyttelsesudstyret på.