Krav til kup- og dan graduering

Klubbens krav til udøvernes graduering, tager udgangspunkt i klubbens formålserklæring.

I formålserklæringen, står der blandt andet, at formålet med træningen er:

 

- at klubbens udøvere skal kende så mange facetter af Taekwondo som muligt, så de fremstår som helstøbte kampkunstnere.

 

Der er klubbens mål i forhold til gradueringer at formålserklæringen for træning og klubbens virke afspejler sig i kravene til graduering. I Hillerød Taekwondo Klub handler det om, at man kan de ting en helstøbt kampkunstner skal kunne, på det niveau man er på, eller på vej til.

Klubben følger Dansk Taekwondo Forbunds pensum, med alle de facetter der er at finde under dette. I Hye Son Sae Sim er der plads til forskellige stilarter og alle er velkomne. Dog er vores grundlæggende stil baseret på Moo Duk Kwan Taekwondo. 

 

MON

Mon bælte børn, har mulighed for at blive gradueret ca. hver 4 måned, såfremt de passer deres træning, og kan PENSUM. Hver elev på MON holdet vurderes individuelt hver gang om de fornødne kompetencer er opnået. Er de dette vil eleven sandsynligvis blive indstillet til graduering. Den ansvarlige for Mon bælte holdet vurderer dette op til gradueringen.

____________________________________________

10. KUP TIL 1. KUP

Du kan efter indstilling fra klubbens trænere, blive gradueret ca. hver 4. måned. For at komme i betragtning til indstilling skal du:

- Ca. 14 dage før gradueringsdatoen, når indstillingslisten til klubbens Mester laves, have deltaget i minimum 25 træninger siden sidste graduering.

- Leve op til de beskrevne færdigheder/kunnen jf. pensum. Du kan klikke herunder for at komme til pensum.

KUP PENSUM

- Udvise en generel respekt og forståelse for de VÆRDIER OG REGLER der er gældende når vi træner Taekwondo.

 

 

Særligt ift. graduering for 4. KUP til 1. KUP

Når du skal til 4. kup og op, skal du igennem en vejledende teori prøve i ugen op til graduering. Prøven er vejledende, og er egentlig for din egen skyld, da den tjener som forberedelse til prøven du skal op til, når du skal til dan graduering.

Til selve gradueringen fra 4. kup og op, vises teknikker ikke, og der anvendes alene koreansk til de forskellige kommandoer. Dette er gældende for alle uanset alder.

Inden man gradueres til 1.kup, skal man tillige som minimum have gennemført Dansk Taekwondo Forbunds Hjælpetrænerkursus.

________________________________________________________________________

1. KUP TIL 1. DAN OG VIDERE

Indstilles af klubbens Mester. En forudsætning for at blive indstillet er deltagelse i klubbens højbæltetræninger, samt deltagelse i øvrig træning under klubbens mestre.

________________________________________________________________________

I Hillerød Taekwondo Klub er det ikke en prioritet at at klubbens medlemmer hurtigt skal stige i bæltegrader, derfor kan man kun forvente at blive indtillet til graduering hvis man opfylder krav til både minimum antal træninger og niveau. Dette vurderes fra gang til gang af dine trænere og indtilles du til graduering, er det dine træneres udtryk for at du er klar til at kunne gå op.